Saturday 4 February 2012

Tijm Herb

Tijm is een veelzijdig en multifunctioneel kruid en het is eigenlijk een geslacht dat veel verschillende soorten omvat. Zijn geneeskrachtige eigenschappen maken het een nuttig kruid. Tijm wordt ook gebruikt in diverse culinaire bereidingen. In de oudheid werd dit kruid gebruikt voor het balsemen van de Egyptenaren. De Grieken beschouwden tijm als een symbool van moed. Zij ook het kruid gebruikt als een ingrediënt voor de bereiding van wierook, een bad, enz. Informatie over de tijm kruid wordt gepresenteerd door de verschillende secties van dit artikel.
Hoe de Herb Tijm groeien; Tijm is inheems in Zuid-Europa, echter het op grote schaal is de wereld gegroeid. Het kan groeien in extreme klimatologische omstandigheden van de koude regio's van Rusland tot de warme en dorre vlakten van Afrika. Voor gezonde groei, raden dit kruid groeien in goed gedraineerde bodem heldere zonlicht. Grond die rijk is aan voedingsstoffen is niet vereist voor de groei ervan. In feite, de plant wordt leggy in zo'n bodem. Men kan leren hoe je een tijm kruidentuin design als hij echt geïnteresseerd is in het kweken van kruiden in huis.
Vermeerdering; De verspreiding van tijm is verricht door middel van wortel-divisie, zaden en stekken. Voortplanting door zaden een lange tijd duren (ongeveer 1 jr.), En dus, wortel divisie is de meest geprefereerde methode als experts geen stekken te bevelen voor het uitdragen van tijm. Aanplant gebeurt meestal in de maand april. Met het oog op het uitvoeren van root-divisie, de plant wordt opgegraven en wortels worden gewist uit de bodem. Wortels zijn dan snijden in 4-5 stukken en gebruikt voor aanplant. Zorg moet worden genomen om te zien dat elke wortel snijden een deel van loof met het heeft.
Zorg tijdens de groei; Tijm is een winterharde plant, en doet veel water niet nodig, behalve in droge omstandigheden. Juiste dosering van organische meststoffen in combinatie met een goede mulching oppervlak beschermt tegen vorst. De toepassing van meststoffen en de plaatsing van mulch moet worden gedaan in de maand oktober. Oogsten kan worden uitgevoerd gedurende het hele jaar, maar aan de bladeren met een mooie smaak te verkrijgen, de periode tussen half juni en half juli is perfect.
Culinair gebruik van Tijm, Tijm wordt ook gebruikt om smaak toe te voegen aan het voedsel tijdens het koken. Tijm moeten worden geplukt net wanneer de bloemen verschijnen met het oog op de zoetste bladeren krijgen. Bladeren moeten worden gebroken in de handen alvorens ze te gebruiken in een van de recepten. Tijm kruid vervangers die kunnen worden gebruikt om smaak toe te voegen aan recepten zijn peterselie, marjolein en dragon.
Apple Tijm Jelly Recept; Dit is een van de vele tijm kruiden recepten die gemakkelijk te bereiden, waarbij nauwelijks 20 minuten van begin tot eind. Ingrediënten die nodig zijn voor de voorbereiding van deze jelly zijn verse tijmblaadjes (2 theel.), 2 kopjes appelcider, 3 ½ kopje suiker en vloeibare vruchten pectine (3 oz.).
A 4 kwarten magnetron kom moeten worden gebruikt om te mixen en de appelcider, tijm en suiker te roeren. Het mengsel moet worden gekookt voor 10 minuten zonder dekking van de pan. Het moet dan geplaatst worden in de magnetron voor 5 minuten koken. Fruit pectine moet worden toegevoegd aan de gekookte mengsel, dat opnieuw moet in de magnetron worden geplaatst voor 1-2 minuten. Het schuim moet worden afgeroomd het oppervlak vóór het verpakken van de gelei in gesteriliseerde potten. Lees meer over tijm kruiden recepten.
Tijm Herb medicinale toepassingen; De verschillende culinaire en geneeskrachtige kruiden tijm gebruikt maken het een heilzame plant. Verschillende tijm kruiden voordelen voor de gezondheid worden hieronder vermeld. ; Oil genoemd thymol, verkregen uit dit kruid, werkt als een ontsmettingsmiddel en antiseptisch. ; Een lepel honing gemengd met fijngehakte tijm wordt gebruikt als een remedie voor het genezen van ademhalingsproblemen zoals astma en bronchitis (1 tl.). Het doet het werk van rustgevende luchtwegen en longen. ; Kruidenthee gemaakt met honing, citroen, tijm en water is goed voor de gezondheid omdat het helpt bij het houden van het lichaam vrij van parasieten. ; Deze kruiden thee die wordt gebrouwen met tijm helpt bij het versoepelen van menstruatiepijn, helpt het reinigen van de slijm uit darmkanaal en helpt bij de spijsvertering. ; Lees meer over:; Tijm Kruid Benefits; KruidenRemedies, kruidengeneeskunde, de tijm kruid is een van de beste geneeskrachtige kruiden die verkrijgbaar zijn voor de mensheid. De culinaire toepassingen van deze plant maken het zelfs nog voordeliger. Men moet dus leren hoe je de tijm kruiden groeien in de tuin, en gebruik te maken van haar varies voordelen.

No comments:

Post a Comment