Tuesday 14 February 2012

Bonsai Bomen Soorten

De kunst van creëren een bonsai wordt toegeschreven aan de Chinese en Japanners, die pionierde deze kunst en toegankelijk gemaakt aan de hele wereld. Deze kunst is meer dan duizend jaar oud. In China was het tijdens de Han dynastie (206 vC - 220 nC) miniatuur tuinen werden gecreëerd. Legende heeft het dat een keizer van deze dynastie wilde zijn gehele koninkrijk uitzicht uit zijn raam, vandaar een tuin werd gecreëerd, compleet met heuvels, valleien, rivieren, meren en bomen.
Echter, sommige historici geloven het was tijdens de Tang dynastie ongeveer 200 jaar later werd de kunst van bonsai gecultiveerd. Het was tijdens de Heian periode (794 - 1191 AD) dat boeddhistische monniken bonsai vanuit China naar Japan gebracht, waar de Japanse geperfectioneerd en verfijnd deze kunst, veel van wat we zien, te begrijpen over de kunst van het maken van bonsai veilig kan worden bijgeschreven op de Japans. Het was in de 19e eeuw, bonsai overvielen de westelijke oevers, en vanaf dan bonsai kunst heeft domineerde de landscaping scene. Er vele bonsaiboompjes soorten kan men kiezen uit, een amateur kan deze kunst met relatief gemak ook leren door oefenen en toepassen van enkele beproefde technieken. Lees meer over bonsai boom zorg instructies.
Bonsai Stijlen; Bonsai zijn fundamenteel bomen geteeld in potten, containers en trays, maar zijn heel anders dan planten en bomen geplant in containers. Bonsai is niet worden verward met dwerg bomen, ze zijn full sized bomen die worden geteeld gebruikmakend van basische bonsai technieken: root reductie, oppotten, snoeien, bedrading, ontbladering, enz. De bonsai bomen zijn in principe miniaturen van de grote sized bomen, en niet dwergen . Bonsai is niet bedoeld voor de productie van voedsel en medicijnen, maar strikt bedoeld voor landschapsarchitectuur en interieur. Een bonsai kan worden vormgegeven in verschillende formele of informele stijlen; inslag, cascade, winderige, enz. Bonsai boom potten kon worden eenvoudige of ongewoon gevormde trays gemaakt van plastic, hout, steen of keramische. Een bonsai boom pot heeft afwateringsgaten in de onderkant om overtollig water drainage toestaan, voor het afdekken gaten met mesh de bodem beletten eruit vallen, en voor bedrading de wortels totdat de boom kan dragen vaststelling van zijn gezaaid gewicht. Lees meer op de kunst van groeiende een bonsai plant.
Bonsai Bomen Types; Er zijn een aantal verschillende soorten Bonsai bomen men kan cultiveren. Voordat u beslist op een boom, is het raadzaam om zo veel te leren als men over de boom fundamentele eisen en wijzigingen die nodig zijn om ze te groeien als een bonsai. Volgende is een lijst van paar bonsaiboompjes types:
Azalea Bonsai: Azalea Bonsai is de meest voorkomende vorm van bonsai bekend, en beste voor een amateur. De azalea heeft mooie bloemen dat de bonsai schoonheid accentueren. Het mag nooit worden geplaatst in volle zon, en moet worden gevoed met geschikte meststof vóór blooming begint.
Japans Maple Bonsai: Een schaduw liefdevolle bonsai, de Japanse esdoorn bonsai boom is populair voor haar delicate gebladerte dat een opschrikkende tint rood, oranje of geel bochten. Het is gemakkelijk om shape in elke gewenste stijl, echter alle snoeien en styling moet gebeuren in het voorjaar.
Fukien Thee Bonsai: Fukien Tea bonsai boom is een heel klein geslacht van tropische bomen die moeten in direct zonlicht geplaatst worden voor niet meer dan een uur. Als de bladeren op de scheuten zijn nogal piepkleine, kan men wire nieuwe scheuten naar de boom vorm. Moet worden verpot elke 2-3 jaar, in vroege voorjaar.
Granaatappel Bonsai: Een van de probleemgebieden bladverliezende bonsaiboompjes, kan de granaatappel vrij een kleurrijke toevoeging aan uw bonsai collectie, met haar heldere groene blaadjes, rode trompetvormige bloemen, en kleine ronde oranje-achtige rode sier fruit.
Magnolia: Een Magnolia is primair een zeer traaggroeiende struik, dat kan worden gecultiveerd als een bonsai. Deze ene vereist geduld, want het zal een goede 25-30 jaar voordat het begint dragen bloemen. De bloemen zijn stervormige en wit. Met geen bladeren op de Mongolië, de bloemen look extreem dramatische op de bonsai.
Bloei crabapple: elke Apple soort zou er geweldig uitzien als een bonsai, maar de bloei crabapple beats ze allemaal als het gaat om absolute schoonheid. Men kan ook proberen verschillende stijlen op crabapples, hoewel de formele rechtop type is meer bevoorrecht. De boom draagt ​​witte, roze of rode bloemen en kleine groen-rode zure appels. Ook zij zijn een geweldige keuze voor beginners.
Bougainvillea Bonsai: Deze veelzijdige boom of struik, met zijn gevarieerde gekleurde bloemen en helder groen loof is een van de meest overvloed gevonden bonsai in de meeste plantenkwekerijen. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en zal echte snel groeien. Ze kunnen heel goed gestyled in een cascading wijze en zijn een van de weinige degenen die volle zon genieten.
Lezen over jeneverbes bonsai boom.
Andere bonsai bomen zijn onder andere Jade bonsai, Dwarf Juniper, Chinese Elm, Bamboo, vrolijke bomen, Ginkgo, Cypress, White Pine, buxushout, etc. Zoals je kunt zien dat de lijst is eindeloos, dus kan men nieuwe schoonheden te maken ooit jaar, en houd toe te voegen aan uw bonsai verzameling.

No comments:

Post a Comment